behöver jag för att stanna på cholesteroldroger evigt?

Svar b; Matthew Hoffman, MD

Internist, Medical Exper; Emory University

Onormala kolesterolnivåer är en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom (hjärtinfarkt och stroke). Även om många människor med högt kolesterol aldrig kommer att utveckla hjärt-kärlsjukdom, är det omöjligt att exakt förutsäga vem som kommer och som inte kommer.

Den första behandlingen för alla med onormala och potentiellt ohälsosamma kolesterolvärden (dyslipidemi) är att göra hälsosamma livsstilsförändringar. Detta innebär utöva de flesta dagar i veckan, äta en hjärt-hälsosam kost, och inte röka. För människor på genomsnittlig risk, dessa åtgärder tillsammans är effektivt för att förebygga hjärtinfarkt och stroke.

De flesta människor med dyslipidemi tycker att det är svårt att förbättra sina cholesterolnummrar i det normala intervallet med livsstilsförändringar ensam. Och LDL eller “dåliga” kolesterolvärden tenderar att stiga med åldern.

Frågan om att behandla dyslipidemi med en cholesterolmedicationen, som en statin, är komplex och beror på din förväntade risken för hjärtsjukdomar, liksom dina egna önskemål. Om du redan har haft en hjärtattack eller stroke, är oerhört viktigt att sänka högt kolesterol. En statin kan rekommenderas långsiktigt för att förhindra en annan händelse. Du och din läkare kan besluta om långtidsbehandling av höga blodfetter är det bästa alternativet för dig.

KÄLLA

Matthew Hoffman, MD, invärtes, Emory University, Atlanta.

Heart Association: “Förebyggande och behandling av högt kolesterol.”

Medline Plus: “kolesterol.”