demens: stöd för vårdgivare – ämne översikt

Att ta hand om en kär som har Alzheimers sjukdom eller annan demens kan vara en svår, ansträngande och tröttande arbete. Det påverkar caregiver hälsa och förmåga att vila och kan vara en källa till stress och konflikter för hela hushållet.

Vill ha en annan stor anledning att äta hälsosamt? Livsmedelsval du gör dagligen kan sänka dina odds att få Alzheimers sjukdom, säger vissa forskare, Forskare har funnit att människor som fastnat i en diet som inbegrep mat som bär, gröna bladgrönsaker, och fisken hade en stor nedgång i deras risk för minnes påfrestande sjukdom, som drabbar mer än 5 miljoner många människor i världen över 65 år; Den äta plan kallas MIND diet. Såhär fungerar.

Om du är en vårdgivare, kan du dra nytta genom att lära så mycket som möjligt och ta hand om sig själv.

utbilda dig själv

Hand om dig själv

Lär dig allt du kan om vilken typ av demens din älskade man har och vad framtiden kan föra med sig. Organisationer såsom Alzheimers Association och anhörigvårdare Alliance kan ge utbildningsmaterial samt information om grupper och stödtjänster. För kontaktuppgifter, se Andra platser för att få hjälpavsnitt av de ämnen Alzheimers sjukdom och demens; Ta reda på vilka tjänster ditt samhälle har att erbjuda. Många erbjuder utbildning, rådgivning och avlastnings tjänster som vuxna dagvård och hem hälsa medhjälpare; Hitta en stödgrupp i ditt område. Stödgrupper tillåta vårdgivare att dela sina erfarenheter och utbyta praktisk information om att hantera sjukdomen och ta hand om den personen.

Ta hand om din hälsa. Kraven från Olskroksvardag kan vara både fysiskt och känslomässigt dränerande. Var noga med att äta hälsosam mat och få tillräckligt med vila och motion; Inser att det är normalt att känna ilska, skuld, sorg, frustration och hjälplöshet. Dessa känslor är ett tecken på att du behöver ta en paus från omvårdnad, även om det är bara för en kväll att delta i en stödgrupp, Inte bära hela vikten av omvårdnad på dina axlar. Diskutera omvårdnadsansvar med familj och intresserade vänner; Ta tid för dig själv. Avlastnings tjänster ger någon att stanna med den person för en kort tid samtidigt som du får ut ur huset för ett par timmar. Du kanske också kunna ordna en kort vistelse i ett vårdhem för din älskade medan du ta itu med dina egna medicinska och andra behov.