depression: tips för familj och vänner

depression Trender

När depression strejker är deprimerad person inte den enda drabbade. Alla runt omkring honom eller henne – familj, vänner och medarbetare – känns effekten.

En kontroversiell ny studie föreslår allmänt föreskrivs antidepressantsProzac, Paxil och Efexor fungerar inte bättre än placebo för de flesta patienter som tar dem, och många depression experter nu gråta foul.

Med tanke på vad din älskade går igenom, kan du känna skuld eller själviska för att tänka själv. Men att ta hand om dig själv är avgörande. Om du inte gör det, kommer du att bränna ut – och det kommer inte att hjälpa någon av er.

KÄLLA; Depression och bipolär Support Alliance: “Att hjälpa en vän eller familjemedlem med depression eller bipolär sjukdom”, “Finding Peace of Mind: behandlingsstrategier för depression och bipolär sjukdom”, “Psykoterapi: hur det fungerar och hur det kan hjälpa,” och ” du har just fått diagnosen … Vad nu?

s nya e-serien på att diagnostisera, behandla, och leva med hetsätningsstörning

Få fakta. Det första du bör göra är att lära mer om depression. Läs upp på orsaker och behandlingar för depression; Få andra inblandade. Du kan inte göra detta ensam. Din vän eller älskade en kanske vill du hålla hans eller hennes depression en hemlighet. Men det är inte hälsosamt. Det sätter alldeles för mycket press på dig. Så försök att få en liten krets av familj och vänner för att hjälpa. På så sätt kan du hjälpa ta hand om din älskade en tillsammans; Fråga vad din deprimerad älskade man behöver. Var direkt. Om du frågar, du bara inte vet vad din vän eller älskade en vill från dig; Försök inte att lösa problemet på egen hand. Din älskade man behöver professionell hjälp från en läkare eller terapeut för att bli bättre. Depression är en medicinsk sjukdom. Du skulle inte försöka bota en väns diabetes på egen hand. Du bör inte försöka bota depression, antingen; Erbjud dig att hjälpa till med praktiska saker. Människor som är deprimerade är lätt överväldigad. Vardagliga saker – klä barnen för skolan, matinköp, eller tvätt – kan kännas som alltför mycket. Så pitch in Ibland praktisk hjälp kan göra en stor skillnad. Ta tid för dig själv. Att ta hand om någon som är deprimerad kan vara överväldigande. Så det är nyckeln som du avsätta tid för dig själv. Gör saker som du tycker om. Få ut ur huset på en regelbunden basis. Ta promenader eller gå till gymmet. Fånga en film eller middag med vänner, Med tanke på vad din älskade går igenom, kan du känna skuld eller själviska för att tänka själv. Men att ta hand om dig själv är avgörande. Om du inte gör det, kommer du att bränna ut – och det kommer inte att hjälpa någon av er; Vet dina gränser. Det finns mycket du kan göra för att hjälpa deprimerade älskade. Men du kan inte göra allt. Du kan inte göra din älskade en väl. Du kan inte titta på honom eller henne 24 timmar om dygnet. Dessa saker är inte i din makt. I slutändan har din älskade en att vilja bli bättre, alltför; Ta hoten på allvar; Självmord är en mycket verklig risk för depression. Om din vän eller älskade hotar att begå självmord, vidta åtgärder. Lämna inte personen ensam. Ta bort eventuella vapen eller stora mängder av läkemedel. Ring ett självmord hotline eller din älskade en terapeut. I en kris, tveka inte att ringa larmtjänster. Du kan inte hålla något så allvarligt hemlighet.