detox diet: fungerar de? de är friska?

De är populära, men de är inte bevisat att göra vad de säger att de ska göra: spola gifter ur ditt system. I själva verket kan de vara riskabelt och även slå tillbaka.

Fortfarande tänker på det? Du bör veta detta först.

Det beror på den särskilda detox diet du följer. Det finns många av dem. Vissa innebär fasta, eller bara dricka vätska. Andra tillåter vissa livsmedel, som frukt och grönsaker. De är oftast korta dieter – de är inte ett sätt att äta du kan hålla med i det långa loppet.

Du kommer att vara hungrig och kan känna dig svag. Huruvida en detox diet är säker beror på planen och hur länge du stannar på den.

De flesta människor känner sig inte bra på lågt kaloriinnehåll, näringsfattiga dieter. Potentiella biverkningar låg energi, lågt blodsocker, muskelvärk, trötthet, yrsel eller svimfärdig och illamående.

Om tanken på avgiftning överklaganden, kan du prova “clean” äta som fokuserar på grönsaker, frukt, fullkorn och magert protein – i princip hela matar utan mycket bearbetning. Det är bra för dig och mer benägna att ge dig resultat som varar, särskilt om du gör utövar en vana.

Begränsningar: Du kommer att gå utan en hel del av de livsmedel du brukar äta. Detox dieter är vanligtvis mycket styv och involverar äta samma några saker om och om igen.

Matlagning och affär: Beror på detox planen du följer. Eftersom det finns inte mycket du får äta, kommer du inte ha en lång inköpslista och prep arbete bör vara minimal.

Förpackade livsmedel eller måltider: Vissa detox planer rekommenderar örter, piller, pulver, lavemang och andra former av kolon rensningen. Formerna varierar och innehåller ofta produkter som endast är tillgängliga från författarens hemsida.

Personliga möten? Nej.

exercis; krävs inte, och du kanske inte har energi för det, eftersom du inte får så många kalorier.

Kostnader: Förutom din matinköp, kan en detox diet kräver också vissa kosttillskott och andra produkter, som varierar i kostnad.

Support: Inga, utom för resurser som du kan hitta på nätet.

Fungerar det?

Om ditt mål är viktminskning, kan en detox diet hjälpa dig släppa några pounds, men du kommer förmodligen bara att få den tillbaka. I slutändan har du inte åstadkommit något, och det är verkligen inte en sund inställning.

Om ditt mål är att detox ditt system, inte slösa din tid eller pengar. Din kropp är en expert på att bli av toxiner oavsett vad du äter. Gifter inte bygga upp i levern, njurarna, eller någon annan del av kroppen, och du kommer inte att bli av med dem med den senaste detox undra. Speciellt undvika dieter som lovar att detox din lever med tillägg eller “rena” oavsett diet bestämmer behov tvätta ut.

Den enda typ av detox diet som är värt är en som begränsar bearbetas, fettrik och sockerhaltiga livsmedel, och ersätter dem med mer hela livsmedel som frukt och grönsaker. Som ren-ätande tillvägagångssätt är din bästa insats för att få kroppen i toppform.

Är det bra för vissa villkor?

Inte bara detox dieter inte bra för personer med vissa medicinska tillstånd, kan de vara skadliga. Det finns ingen forskning som visar att de förbättrar blodtryck eller kolesterol eller har en positiv effekt på hjärtat. För personer med diabetes, kan de vara ganska farliga. Någon diet som allvarligt begränsar vad du äter kan leda till farligt lågt blodsocker om du tar medicin för diabetes.

Undantaget skulle vara en detox diet som bara fokuserar på ren-ätande. Detta tillvägagångssätt skulle vara bra för någon som bor med högt kolesterol, högt blodtryck, diabetes, och även hjärtsjukdomar.

Sista ordet

Vi har hört en hel del om detox diet under de senaste åren. Men det är hype utan hälsofördelar. Det finns många sätt att få din kropp ren och frisk. Detta är inte en av dem.

KÄLLOR

Frank Sacks, MD, professor i förebyggande av hjärt- och kärlsjukdomar, Harvard School of Public Health.

Christine Gerbstadt, MD, RD, taleskvinna, Academy of Nutrition och Dietetic; författare, doktor Detox Diet.

Connie Diekman, Med, RD, nutritiondirektören, Washington University, St Loui; författare, The Everything Medelhavsdieten Boo; tidigare president, Academy of Nutrition och dietetik.

2010 Dietary Guidelines för många människor i världen.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …