diabetesretinopati-annan behandling

diabetes Trender

Laserbehandling (fotokoagulation) kan vara en effektiv behandling för diabetesretinopati. Men det är inte bota sjukdomen. Det kan förhindra, fördröja och ibland vända synnedsättning. Utan antingen laserbehandling eller operation kan synförlust orsakad av diabetesretinopati och dess komplikationer bli värre tills blindhet sker. Så tidig behandling är avgörande för att bromsa synnedsättning, vilket kan ske snabbt.

När du har typ 2-diabetes, är det ofta en jonglering agera för att komma ihåg alla dina dagliga uppgifter. Nora Saul, RD, CDE, en diabetes pedagog och chef för nutrition tjänster på Joslin Diabetes Center i Boston, erbjuder detta “hälsosamma vanor” checklista för att guida dig genom dagen; Kontrollera ditt blodsocker; De flesta personer med typ 2-diabetes måste kontrollera sitt blodsocker, även kallad glukos, åtminstone en gång om dagen. “Det är det minsta” Saul säger. Men frekvensen beror på din behandling …

Tyvärr, när vissa människor diagnostiseras med diabetesretinopati, är det ofta för sent för behandling för att ge mycket nytta. Även med behandling, kommer visionen att fortsätta att minska.

Tidig upptäckt av retinopati genom vidgade ögonundersökningar kan ge möjlighet att få laserbehandling när det är mest effektivt.

Laserfotokoagulation använder värme från en laser för att täta eller förstöra onormal, läckande blodkärl i näthinnan. Det kan orsaka onormala, svaga blodkärl att krympa.

Vissa anti-VEGF (vascular endothelial growth factor) läkemedel, såsom ranibizumab (Lucentis), kan bidra till att behandla makulaödem från diabetesretinopati.

Pan-retinal laserbehandling används för att behandla flera fläckar på näthinnan under en eller, oftast, två sessioner. Det minskar risken för allvarlig blödning och utvecklingen av svår proliferativ retinopati.

Laser fotokoagulation kan resultera i viss förlust av syn, eftersom det förstör några av de nervceller i näthinnan och kan orsaka onormala blodkärlen att gå bort. Med pan-retinal fotokoagulation detta oftast påverkar utsidan (perifera) syn, eftersom lasern riktas mot detta område. Din vision kan vara värre direkt efter behandling. Men synbortfall orsakas av laserbehandling är mild jämfört med synförlust som kan orsakas av obehandlad retinopati.