diabetesretinopati, vad ökar risken

diabetes Trender

Risken för diabetesretinopati beror till stor del på två saker: hur länge du har haft diabetes och huruvida du har hållit god kontroll över ditt blodsocker.

Totala sjukvårdskostnaderna för diabetes i US .: $ 218.000.000.000; Uppskattat antal personer i USA som har prediabetes: 79 miljoner; Totala sjukvårdskostnader för att täcka prediabetes: $ 25 miljarder; Minskad risk att utveckla diabetes under tre år om du följer en hälsosam mat och träningsprogram: 58%; Längd av diabetes diagnostiden kan fördröjas genom livsstil eller medicinering ingripande: upp till 10 år; Minskad risk att utveckla diabetes under tre år om …

Om du har typ 2-diabetes och användning av läkemedlet rosiglitazon (Avandia, Avandamet, Avandaryl) för att behandla din diabetes, kan du ha en högre risk för problem med mitten av näthinnan (gula fläcken). US Food and Drug Administration (FDA) och skaparna av läkemedlet har varnat för att ta detta läkemedel kan orsaka svullnad i gula fläcken, som kallas makulaödem.

Graviditet. Kvinnor som har diabetes löper ökad risk att utveckla retinopati under graviditeten. Hos kvinnor som redan har retinopati när de blir gravida, kan tillståndet bli mycket värre under graviditeten. Om du blir gravid, måste du ha en synundersökning någon gång under de första 3 månaderna. Du behöver också noggrann uppföljning under graviditeten och ett år efter att du har ditt barn. ; Genomgående högt blodsocker. Höga blodsockernivåer ökar risken för retinopati. Att hålla ditt blodsocker i ett målintervall kan minska risken för diabetesretinopati och kan bromsa utvecklingen av sjukdomen om det redan har börjat; Högt blodtryck. I allmänhet, personer med diabetes som också har högt blodtryck är mer benägna att utveckla komplikationer som påverkar blodkärlen i kroppen, bland annat i ögonen; Fördröjd diagnos och behandling. Att få en utvidgad synundersökning kommer inte att förhindra retinopati. Men det kan minska risken för allvarlig synförlust från komplikationer av retinopati. Genom att upptäcka det tidigt, kan du få behandling som kan förhindra synförlust och fördröja utvecklingen av sjukdomen; Rökning. Även rökning inte har visat sig öka risken för retinopati, kan röka göra många av de andra hälsoproblem som människor med diabetes värre, inklusive sjukdom i små blodkärl står inför.