diarré, ålder 12 år och äldre förebyggande

Matförgiftning är en vanlig orsak till diarré hos barn och vuxna. De flesta fall av matförgiftning kan förhindras genom att ta några försiktighetsåtgärder när de förbereder och förvara mat hemma. Ömtåliga livsmedel, såsom ägg, kött, fågel, fisk, skaldjur, mjölk och mjölkprodukter, bör behandlas med extra omsorg. Dessutom bör åtgärder vidtas om du är gravid, har ett nedsatt immunförsvar eller en kronisk sjukdom, eller förbereder livsmedel för andra högriskgrupper, såsom barn eller äldre vuxna.

Många kommuner i USA har rådgivning som anges i telefonboken. Dessa tjänster kan besvara din fråga om tryggt hem konservering och matlagning.

När du reser i vildmarksområden eller till andra länder i världen, är det vanligt att få turistdiarré från mat eller vatten eftersom metoderna för matlagning är olika.

Förbered livsmedel på ett säkert sätt; Handla säkert; Cook livsmedel till en säker temperatur; Lagra livsmedel säkert; Följ etiketter på livsmedelsförpackningar; Servera livsmedel på ett säkert sätt; När du är osäker, kasta ut.