drogmissbruk och beroende för familj och vänner

Om någon du bryr dig om har haft drogproblem, vet du hur svårt det kan vara. Du vet hur bor eller göra med någon som har drogproblem kan förändras och även förstöra ditt liv. Men familjemedlemmar och vänner kan spela en viktig roll i att hjälpa en älskad återhämta sig från drogmissbruk och missbruk.

Det är svårt att få någon som använder droger i behandling om han eller hon inte vill det. Du kanske kan hjälpa personen få behandling av

Efter valet för behandling har gjorts

Du har förmodligen kommer att känna lättnad och glädje när personen bestämmer sig för att få hjälp. Men behandling och återvinning innebära förändringar i ditt liv också. Dina känslor kan bli mer komplicerat. Du får

Inte längre göra ursäkter, såsom att täcka upp för missade arbete eller missade aktiviteter med barn. Ljug inte eller tänja på sanningen att hjälpa personen; Att hitta en bra tid att prata med personen. Säg tydligt hur personens droganvändning skadar dig och att du kommer att vidta åtgärder om han eller hon inte söker hjälp; Att vara redo och kunna hjälpa när ett beslut fattas om att få behandling.

Se till att hemmet innehåller inga droger eller objekt som hjälper människor använder droger; Vara med och patient. Delta tillfrisknandemöten med din älskade, och vara stödjande. Vet att det kan ta lång tid för dig att lita på och förlåta personen och för personen att förlåta sig själv; Var medveten om att din älskade en kan verka som en annan person efter att han eller hon är drogfri. Du kan behöva bygga en ny relation; Förstår att du har rätt att veta hur återhämtningen går, men du bör fråga om det på ett respektfullt sätt; Hjälp din älskade en plan för ett återfall. De flesta återfall efter behandling. Detta betyder inte att behandlingen misslyckades. Försök att hjälpa din älskade man se återfall som en chans att göra bättre och fortsätta arbeta på kompetens för att undvika droganvändning; Fokusera på de positiva åtgärder din älskade man gör.

Ogillar vad personen gjorde mot dig i det förflutna; Inte litar på personen. Du kanske inte vill ge personen huset nyckeln, bilnyckeln, eller pengar. Du kan också känna skuld över att inte lita på personen; Svårt att ge upp eller dela din familj roll. Till exempel, om du tog över höja ditt barn eller barn när din partner använde droger, kan du ogillar honom eller henne att engagera igen; Ogillar att personen tillbringar mer tid på möten eller med andra i återhämtning än med dig; Oroa sig så mycket om återfall som du undvika allt du känner kan störa personen.