dyra hårtork: är de värda kostnaden?

Är det värt att uppgradera din hårtork för att en dyr pro modell? Om du ont om tid, kan investeringen löna sig.

Starta inte torktumlaren direkt. “Låt håret självtorka under flera minuter eller använda en speciell handduk, som de som tillverkas av Aquis hjälper att transportera bort överflödigt vatten” för att trimma torktiden, säger hudläkare Audrey Kunin, MD, av Kansas City, Mo, Håll avståndet Hold. torkåtminstone en fot från huvudet för att minimera skada håret, säger Draelos,.. söndra och härska avsnitt håret och torka en sektion i taget Stylist Natasha Sunshine gör vertikala snitt med början vid den främre hårfästet Dela en 2-tums bit. hår Använd en naturlig borst rund borste för att jämna ut den remsa av hår som du torka Rulla håret framåt mot ansiktet för raka lås och framåt och bakåt för att lämna in någon våg,… Fokus i Använd alltid munstycksaggregatet . på torktumlaren om du diffuse lockar Detta koncentrerar värme för en snabbare resultat,. Cool Out “kalla skott” -knappen på hårtork är ett underbart verktyg, säger Sunshine “Hår är formbar.. Tänk på plast värma upp och sedan svalka sig och ställa in formen. ”

En grundläggande torkens effekt – det vill säga hur mycket värme som genereras – varierar troligen från 1200 till 1875. Pro torkar kan slå 2500 watt. Det innebär att håret torkar snabbare.

“Jag får alltid den mest kraftfulla tork jag kan. Ju mindre tid som jag har värme på håret, desto bättre”, säger Natasha Sunshine, stylist och ägare av Byu-ti Hair Therapy salong i Santa Monica, Kalifornien.

Det är inte bra för håret att utsättas för hög värme för lång. Som kan skada håret och gör det mer sannolikt att bryta. Funktioner som turmalin-infunderas eller keramiska delar och joniska teknologi beteende värme mer effektivt, vilket innebär mindre slitage på hår.

Några av dessa funktioner är tillgängliga i billiga torkar också. Om du väljer en, bör det ha massor av hastighet och värmeinställningar, och du bör använda endast de lägsta, säger hudläkare Zoe Draelos, MD, av Duke University School of Medicine.

Vissa torktumlare har joniska eller infraröd teknik för att förkorta torktiden samt funktioner som en “kall skott” för att ställa in hår, en garanti som varar fyra år eller mer, och en ljuskropp.

Dessa pro tips hjälper dig att behålla en hälsosam man.

KÄLLOR

US Department of Energy: “Uppskatta Appliance och hemelektronik energianvändning.

Så här fungerar: “Hur hårtork Work.

Kent Yu, rektor, T3 Micro, Venedig, Kalifornien.

Zoe Draelos, MD, konsulttjänster professor i dermatologi, Duke University, Durham, NC

Audrey Kunin, MD, dermatologis; grundare, Dermadocter, Kansas City, Mo.

Stefanie Henriquez, stylist, FrÃdÃric Fekkai, The Mark Hotel, New York, NY

Natasha Sunshine, stylist / ägare, Byu-ti / Pureology Salong, Santa Monica, Kalifornien.

Bra! Det finns alltid nya tips som kan göra din hud ser bättre ut.

Få huden du vill med vår personliga hud utvärderare.

4 sätt att radera lockar och veck.

Ät mer av dessa för en handgripligas man.

5 tecken du använder fel.

Är sprita ut extra pengar värt kostnaden?

Tror du vet att ta itu med problem hår?

Hur man styla håret för att dölja mjäll.