epidural steroidinjektioner för lumbal spinal stenos

Generisk Nam; betametason; metylprednisolon; triamcinolon

En epidural steroid injektion (ESI) är en kombination av en kortikosteroid med ett lokalbedövningsmedel smärtlindring medicin. Kortikosteroider är starka anti-inflammatoriska läkemedel. Lindra svullnad och inflammation kan ta tryck av nerver och andra mjuka vävnader, som kan lindra smärta. Den lokalbedövning läkemedel bidrar till att ge dig omedelbar smärtlindring. Kortikosteroider tar längre tid att få effekt.

I ryggradskanalen, är en ESI injiceras in i utrymmet runt ryggmärgen och nervrötter (epiduralrummet).

ESIS ibland används för att behandla smärta och inflammation från trycket på spinal nervrötter. ESI är oftast inte provat om symptom orsakade av ryggradens spinal stenos inte har svarat på andra icke-kirurgisk behandling.

Röntgenundersökningar, såsom magnetisk resonanstomografi (MRT) eller datortomografi (CT), görs oftast innan du får injektionen. Dessa tester används för att identifiera den exakta platsen där nervrötter trängs. Under injektionen, är en röntgenmaskin (fluoroskop) ofta för att styra placeringen av nålen.

En epidural steroid injektion (ESI) kan prövas när andra icke-kirurgiska behandlingar har misslyckats med att lindra svår smärta i benen från ryggradens spinal stenos.

Kortikosteroider i en ESI kan bidra till att ge lindring från smärta i benet genom att minska svullnad och inflammation. Lokalanestetika hjälpa till att lindra smärta, men inte minska inflammation. Lidokain kan också hjälpa till att lindra smärta snabbt, innan kortikosteroiden har trätt i kraft.

Lumbal spinal stenos kan orsaka smärta som strålar ut från nedre delen av ryggraden till höfterna eller ner benen. Epidural steroidinjektioner (ESIS) används för bensmärta snarare än ryggont från lumbal spinal stenos.

Steroid injektioner kan hjälpa till att lindra smärta under en kort tid (två till tre veckor) hos vissa personer. Experter vet inte hur väl injektioner fungerar över längre tidsperioder. 1

Dessa injektioner kan lindra symtomen och minska inflammation men inte bota spinal stenos.

Alla läkemedel har biverkningar. Men många människor inte känner biverkningar, eller de kan ta itu med dem. Fråga apotekspersonalen om biverkningar av varje läkemedel du tar. Biverkningar listas också i informationen som medföljer din medicin.

Vanligtvis fördelarna med läkemedlet är viktigare än några mindre biverkningar; Biverkningar kan försvinna efter att du tagit medicinen för en stund; Om biverkningar ändå bry dig och du undrar om du ska ta medicinen, kontakta din läkare. Han eller hon kanske kan sänka din dos eller ändra din medicin. Inte plötsligt sluta ta din medicin om inte din läkare säger till.

Svårt att andas; Svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg.

Här är några viktiga saker att tänka på

Ring din läkare eller andra räddningstjänster direkt om du har

Ring din läkare om du har

En vanlig biverkning av detta läkemedel är smärta och svullnad den första dagen eller två efter injektionen. Det kan hjälpa att tillämpa is hemma under 15 till 20 minuter.

Se Drug Begäran om en fullständig lista över biverkningar. (Drug Reference är inte tillgängligt i alla system.)

Om steroid injektion lindrar symtomen och dina symtom komma tillbaka, kan din läkare överväga ytterligare en injektion. Men steroidinjektioner kan skada mjuka vävnader, så att de inte får mer än 3 eller 4 gånger per år i ett enda område.

En typ av röntgen som kallas genomlysning kan användas för att styra nålen placering för en epidural steroid injektion.

Proceduren tar vanligtvis mindre än 30 minuter. Då är du övervakas under ytterligare 15 till 20 minuter innan du går hem. Du kommer främst att vila på dagen för injektionen. De flesta människor återvända till sina normala aktiviteter dagen efter.

Din läkare kommer att tala om för dig vad du ska titta efter när du går hem. Komplikationer är ovanliga, men kan inkludera infektion, blödning, nervskada, och läckage av vätska som omger hjärnan och ryggmärgen.

Om du är gravid, till bröst -feeding, eller planerar bli gravid, använd inte några mediciner om inte din läkare säger till. Vissa läkemedel kan skada ditt barn. Detta inkluderar receptbelagda och receptfria läkemedel, vitaminer, örter och kosttillskott. Och se till att alla dina läkare vet att du är gravid, bröst -feeding, eller planerar att bli gravid.

Uppföljning vård är en viktig del av din behandling och säkerhet. Var noga med att göra och gå till alla möten, och ring din läkare om du har problem. Det är också en bra idé att veta dina testresultat och föra en förteckning över de läkemedel som du tar.

Slutföra nya medicinen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förstå denna medicin.

North Spine Society (2007). Diagnos och behandling av degenerativ lumbal spinal stenos: Evidensbaserade kliniska riktlinjer för multidisciplinär ryggvård. Tillgänglig på internet: http: //www.spine/Documents/NASSCG_Stenosis.pdf.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Emergency Medicin; Robert B. Keller, MD – Ortopedi

September 9, 2014

Nässelfeber; Smärta och svullnad runt injektionsstället som varar mer än 2 dagar.