farliga övningar när du är gravid

Du har säkert hört om fördelarna med att utöva under graviditeten: bättre sömn, mer styrka och uthållighet, och en ljusare humör. Det är bra för dig att ta promenader eller simma, till exempel. Men vissa övningar är inte en bra idé när du är gravid. Veta skillnaden kan hjälpa till att hålla dig och ditt växande barn säkert.

Om du tränar innan du blev gravid, fråga din läkare eller barnmorska om det är säkert att hålla samma rutin. Här är några aktiviteter för att hålla sig borta från

Motion för att gå ner i vikt. Beroende på din före graviditeten vikt, kan du räkna med att få cirka 25-35 pounds. Detta kan vara svårt att ta, känslomässigt och fysiskt, men spara kalorier bränner för när du föder. Så länge du äter en hälsosam kost, är viktökning under graviditeten är ett tecken på ditt barns hälsosamma utveckling.

Kontaktsporter. Grov och tumla sporter som fotboll, basket, och ishockey kommer med en hög risk för att få knackade i magen. Undvik dessa sporter efter första trimestern, när magen börjar bli större.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Fall-benägna aktiviteter. Riskerna överväger fördelarna när det gäller aktiviteter som kräver en hel del balans, såsom skidåkning och ridning. Även cykla utomhus är knapphändig när du inte är van att balansera en gravid mage. Efter vecka 12 eller 14, gör din trampa på en stillastående cykel. Om du rida en cykel för transport, prata med din läkare om hur man håller dig själv och ditt barn säkert.

Överdrift. Pushing till den grad av utmattning kan öka prestationsförmågan, men när du är gravid, kan det minska blodflödet till livmodern. Under träning, bör du kunna sjunga en omgång av “Happy Birthday” utan att köra andfådd. Om du inte kan du trycka för hårt.

Studsar eller skärande aktiviteter. Skarvar få lösare under graviditeten, vilket kan öka din risk för skador. Ta en tillfällig semester från stor genomslagskraft aerobics och kickboxning.

För mycket värme. Under varma sommardagar, planera så att du kan träna i svala morgonen eller kvällen, eller hitta ett gym som har luftkonditionering. Styra klart på Bikram och andra former av hot yoga när du är gravid. Se till att du dricker mycket vatten.

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?