fibromyalgi: egenvård tips

Fibromyalgisymptom varierar över tiden, även från dag till dag. Prova dessa egenvård tips som hjälper dig att hantera svåra dagar.

Även livsstilsförändringar och medicinering kan minska graden av fibromyalgismärta och trötthet, kommer du att fortsätta att ha bra dagar och dåliga dagar. Att veta att, kan du planera för de dåliga dagarna. Följande tips kan hjälpa till att ta dig bort smärtan och underlätta ditt obehag.

Musik kan ha en kraftfull effekt på humör och känslor. Musik hjälper också minska smärta och öka rörligheten. Vilken musik fungerar bäst? All musik du gillar. Så slå på några av dina favoritlåtar och låta musiken bära dig bort.

Sätt på lite musik

Även på tuffa dagar, hjälper det om du kan hålla ditt sinne för humor. Umgås med människor som har en positiv syn och en stor portion humor. Hyr en rolig film eller läsa serier. Skratt kan hjälpa till att lindra smärta genom att släppa kemikalier i hjärnan som ökar en känsla av välbefinnande.

Skratta

Flera studier har tittat på balneoterapi för fibromyalgi. Balneoterapi, vilket betyder bad för att behandla en sjukdom, verkar för att minska smärta och stelhet. Detta är inte förvånande med tanke på att varmt vatten hjälper till att minska muskelspänningar, främja avslappning och minska smärta. Lägg till att den allmänt trevlig upplevelse av att vara på ett spa eller en liknande inställning.

Om regelbundna besök till ett spa är inte din sak, försöka skapa en spa-liknande atmosfär hemma och har en tid i ditt eget badkar. Eller leta efter ett allaktivitetshus eller gym med en uppvärmd pool eller bastu rum.

Ta ett bad