fibromyalgi: utövar hjälp eller ont?

Lämpliga övningarna ingår skonsamma aeroba aktiviteter, såsom promenader, simning, cykling och vattenaerobics. En sjukgymnast förtrogen med fibromyalgi kan hjälpa dig att utveckla ett hem träningsprogram. Detta är särskilt viktigt om du har blivit betydligt deconditioned. En bra målsättning är att arbeta upp till åtminstone 30 minuters aerob träning tre gånger i veckan.

Styrketräning, även kallad styrketräning, kan vara till hjälp, men har inte varit så omfattande forskat. Styrketräning är en typ av träning som kan innebära att lyfta vikter, med hjälp av motstånd maskiner eller med hjälp av elastiska motstånd band. Förstärkning motion verkar också för att minska smärta och förbättra livskvaliteten och muskelstyrka.

Även mindre studerade, kan kropp-själ-metoder bidra till att förbättra symtom och allmänna välbefinnande. Yoga och tai chi är metoder som kombinerar meditation, långsamma rörelser, djupandning och avslappning. Båda har visat sig vara till hjälp i att kontrollera fibromyalgisymptom.

Vilken typ av träning ska jag göra?

Vad är några andra alternativ?