gamma e-pärlor

Terapeutisk klass: Nutritive Agent

Användningsområden för Gamma E-Gems

Farmakologisk Klass: Vitamin E (klass)

Vissa förhållanden kan öka ditt behov av vitamin E. Dessa inkluderar

Ökat behov av vitamin E bör avgöras av din läkare.

Spädbarn som får en formel som inte är berikade med vitamin E kan vara sannolikt att ha en E-vitaminbrist. Dessutom kan dieter som är höga i fleromättade fettsyror ökar ditt behov av vitamin E.

Påståenden om att E-vitamin är effektiv för behandling av cancer och för förebyggande eller behandling av akne, åldrande, håravfall, bistick, leverfläckar på händerna, bursit, blöjeksem, förfrysning, magsår, hjärtattacker, förlossningssmärtan, vissa blodsjukdomar, missfall, muskeldystrofi, dålig hållning, sexuell impotens, sterilitet, infertilitet, klimakteriet, solbränna, och lungskador från luftföroreningar har inte bevisats. Även vitamin E används för att förhindra vissa typer av cancer, det finns inte tillräckligt med information för att visa att detta är effektivt.

Brist på vitamin E är extremt sällsynt, utom i människor som har en sjukdom i vilken den inte absorberas in i kroppen.

E-vitamin är tillgängliga utan recept.

Betydelsen av kost

För god hälsa, är det viktigt att du äter en balanserad och varierad kost. Följ noga alla dietprogram din läkare kan rekommendera. För din specifika kost vitamin och / eller mineralbehov, be din läkare för en lista över lämpliga livsmedel. Om du tror att du inte får tillräckligt med vitaminer och / eller mineraler i din kost, kan du välja att ta ett kosttillskott.

E-vitamin finns i olika livsmedel, inklusive vegetabiliska oljor (majs, bomullsfrö, sojabönor, safflor), vetegroddar, fullkornsprodukter, och gröna bladgrönsaker. Matlagning och lagring kan förstöra en del av vitamin E i livsmedel.

Vitamintillskott ensam inte kommer att ta platsen för en bra kost och kommer inte att ge energi. Din kropp behöver även andra ämnen som finns i livsmedel såsom protein, mineraler, kolhydrater och fett. Vitaminer sig ofta inte kan arbeta utan närvaro av andra livsmedel. Till exempel, är små mängder av fett behövs för att vitamin E kan absorberas in i kroppen.

Den dagliga dosen av vitamin E behövs definieras på flera olika sätt.

Vitamin E finns i olika former, inklusive d- eller dl-alfa tokoferylacetat, d- eller dl-alfa-tokoferol, och d- eller dl-alfa tokoferyl syra succinat. I det förflutna, har RDA för vitamin E uttryckts i Units. Denna term har ersatts av alfa-tokoferol-ekvivalenter (alfa-TE) eller milligram (mg) av d-alfa-tokoferol. En enhet motsvarar 1 mg dl-alfa-tokoferol-acetat eller 0,6 mg d-alfa-tokoferol. De flesta produkter som finns i butikerna fortsätta att märkas i Units.

Normala dagliga rekommenderade intagen i milligram (mg) av alfa-tokoferol-ekvivalenter (mg alfa-TE) och enheter för vitamin E är i allmänhet definieras på följande sätt

Om du tar denna kosttillskott utan recept, noggrant läsa och följa alla försiktighetsåtgärder på etiketten. För detta tillägg, bör följande övervägas

Tala om för din läkare om du någonsin har haft någon ovanlig eller allergisk reaktion mot detta läkemedel eller andra läkemedel. Också tala om för din läkare om du har några andra typer av allergier, såsom livsmedel, färgämnen, konserveringsmedel eller djur. För receptfria produkter, läsa etiketten eller paket ingredienser noggrant.

Problem hos barn har inte rapporterats med intag av normala dagliga rekommenderade mängder. Du bör kontrollera med din läkare om du ger ditt barn en spikade formel. I det fallet behövs barnet måste få de vitaminer något annat sätt. Vissa studier har visat att för tidigt födda barn kan ha låga nivåer av vitamin E. Din läkare kan rekommendera en E-vitamin tillskott.

Problem i äldre vuxna har inte rapporterats med intag av normala dagliga rekommenderade mängder.

Det finns inga adekvata studier på kvinnor för att bestämma spädbarn risk när du använder detta läkemedel under amning. Väg de potentiella fördelarna mot de potentiella riskerna innan du tar denna medicin under amning.

Även om vissa läkemedel inte bör användas tillsammans alls, i andra fall två olika läkemedel kan användas tillsammans, även om en interaktion kan inträffa. I dessa fall kan din läkare vill ändra dosen, eller andra försiktighetsåtgärder kan bli nödvändiga. När du får detta kosttillskott, är det särskilt viktigt att din läkare om du tar något av de läkemedel som nämns nedan. Följande interaktioner har valts ut på grundval av deras potentiella betydelse och är inte nödvändigtvis allomfattande.

Med hjälp av denna kosttillskott med något av följande läkemedel rekommenderas vanligen inte, men kan krävas i vissa fall. Om båda läkemedlen ordineras tillsammans, kan din läkare ändra dosen eller hur ofta du använder en eller båda av läkemedlen.

Med hjälp av denna kosttillskott med något av följande läkemedel kan orsaka en ökad risk för vissa biverkningar, men med hjälp av båda läkemedlen kan vara den bästa behandlingen för dig. Om båda läkemedlen ordineras tillsammans, kan din läkare ändra dosen eller hur ofta du använder en eller båda av läkemedlen.

Vissa läkemedel bör inte användas på eller kring tiden för att äta mat eller äta vissa typer av livsmedel, eftersom interaktioner kan inträffa. Använda alkohol eller tobak med vissa läkemedel kan också orsaka interaktioner inträffa. Diskutera med din läkare att använda din medicin med mat, alkohol eller tobak.

Närvaron av andra medicinska problem kan påverka användningen av detta kosttillskott. Se till att du berättar för din läkare om du har några andra medicinska problem, särskilt

Detta avsnitt innehåller information om korrekt användning av ett antal produkter som innehåller vitamin e. Det kanske inte är specifikt för Gamma E-Gems. Läs gärna med omsorg.

Den dos av detta läkemedel kommer att vara olika för olika patienter. Följ läkarens order eller anvisningarna på etiketten. Följande information innehåller endast genomsnittliga doser av detta läkemedel. Om din dos är annorlunda, inte ändra den, såvida inte läkaren säger till dig att göra det.

Innan du använder Gamma E-Gems

Mängden läkemedel att du tar beror på styrkan av läkemedlet. Även antalet doser du tar varje dag, den tillåtna tiden mellan doserna, och hur lång tid du tar läkemedlet beror på den medicinska problem som du använder läkemedlet.

För personer som tar den orala flytande form av denna kosttillskott

Om du missar en dos av detta läkemedel, hoppa över den missade dosen och gå tillbaka till den vanliga doseringen. Inte dubbla doser.

Förvara kosttillskott i en sluten behållare vid rumstemperatur borta från värme, fukt och direkt ljus. Håll från att frysa.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Förvara inte föråldrade medicin eller medicin inte längre behövs.

Tillsammans med sin behövs effekter, kan ett läkemedel orsaka vissa oönskade effekter. Även om inte alla dessa biverkningar kan förekomma, om de inträffar de kan behöva läkarvård.

Kontrollera med din läkare så snart som möjligt om någon av följande biverkningar

Korrekt användning av vitamin E

Andra biverkningar som inte nämns kan också förekomma hos vissa patienter. Om du märker några andra effekter, kolla med din läkare.

Tillgänglighet Rx / OTC Rx och / eller OTC

Graviditet Kategori C Risk kan inte uteslutas

CSA Schema N Inte en kontrollerad läkemedels

Nocturnal benkramper vitamin E, cyklan

Gamma E-Gems Biverkningar

vitamin e

Cystic Fibrosis azitromycin Zithromax, gentamicin, Creon, vitamin E

Dietary Komplettering multivitamin, fiskolja, biotin, Lovaza, Q10

Alzheimers sjukdom Aricept, Exelon, donepezil, Namenda, memantin, vitamin E