glukosamin bakgrund

Natural Standard® Patient Monograph, Copyright © 2016 (). Alla rättigheter förbehållna. Kommersiell distribution förbjudet. Denna monografi är avsedd enbart i informationssyfte, och bör inte tolkas som specifik medicinsk rådgivning. Du bör rådgöra med en kvalificerad läkare innan beslut om behandlingar och / eller hygienkrav.

Glukosamin är en förening som naturligt sker i människor. Det är involverade i skapandet av molekyler som bildar brosk.

Bevis stöder användningen av glukosamin-sulfat vid behandling av knäledsartros. Man tror att sulfat delen kan bidra till att stärka brosk. Om detta bekräftas, skulle det innebära att glukosamin-sulfat formen är mer effektiv än glukosamin utan sulfat.

Glukosamin är ofta tillsammans med kondroitinsulfat, som kommer från brosk. Användningen av integrativa terapier som glukosamin ses ofta hos personer med artros. Dessa behandlingar kan hjälpa till att minska doser av läkemedel såsom icke-steroida antiinflammatoriska medel (NSAID).

Glukosamin har också undersökts för möjliga fördelar på sårläkning, hudåkommor såsom psoriasis, och förebyggande av migrän. Det behövs mer forskning inom dessa områden.

Forskning visar att glukosamin tolereras väl i upp till tre år. Dock bör personer som är allergiska mot skaldjur undvika att använda den.

Det har funnits farhågor om effekterna av glukosamin på insulin och blodsocker. Men några nya studier tyder på att glukosamin inte kan påverka dessa åtgärder. Detta är ett område av kontroverser.

Detta evidensbaserad monografi framställdes genom The Natural Standard forskningssamarbete