gör matbegär speglar dina känslor?

Chefen snaps på dig, och du känner att bita huvudet av. Istället, ta dig lite chips från automaten och CA-RUNCH! Eller dina barn på en övernattning, du har ingen att prata med, och du känner sorts ihålig inuti – inte en muffin eller skål med glass låter delish?

Detta är känslomässigt ätande, säger Linda Spangle, RN, MA, en Denver vikt -förlust specialist och författare av liv är hårt, mat är enkel: Den 5-steg plan för att övervinna emotionella äta och gå ner i vikt på någon diet.

Det är gårdagens nyheter att människor inte äter bara när de är fysiskt hungriga. Faktum är att vi är en sådan i allmänhet väl näring nation som Jane Jakubczak, RD, LD, student vårdcentral dietist vid University of Maryland i College Park, uppskattar att känslomässigt ätande står för 75% av alla noshing. Folk äter för alla möjliga skäl förutom fysisk Hunge; stress, tristess och depression är bara några.

“Vi är utbildade i unga år för att använda mat för komfort och belöning” Jakubczak säger.

Vad som är nytt är Spangle teori – observerades under 16 år som en viktminskning coach – att människors val av mat tenderar att korrelera med den typ av känslor som de upplever. Om man tittar på den mat du crave, Spangle hävdat, kan du berätta vad du känner.

En form av känslomässigt ätande härrör från vad Spangle kallar “head hunger” en lust att äta som härrör från intellektuella källor såsom stress, ilska, frustration, en kommande deadline, eller bli missförstådd. Om den mat du längtar är segt eller krispigt, “något du krossa dina tänder ner på” Spangle säger, du får huvudet hunger.

Jag undervisar folk med huvudet hunger att titta på vad de verkligen vill tugga på i livet “, Spangle säger. Efter att de har identifierat vad de faktiskt skulle vilja krossa mellan tänderna, Spangle frågar dem,” Kommer det chip verkligen förändra situationen – kommer att göra susen?

Här är några mycket strukturerade livsmedel som signalerar huvud hunger, enligt Spangle: sega kakor eller stänger, M & Ms, biff eller sega kött, granola, trail mix, stekt mat, chips, nötter, popcorn, kex, pommes frites, korv, pizza och choklad.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …