hamstringskada livsstil och huskurer

För omedelbar egenvård av en hamstringskada, prova R.I.C.E. tillvägagångssätt – vila, is, kompression, höjd. Om din skada är värre än en liten muskelbristning, du vill att din läkare och sjukgymnast för att hjälpa dig med denna process

Is. Även om du söker medicinsk hjälp, is omedelbart området. För de första dagarna efter skadan, sätta en kylklamp på det skadade området i 15 till 20 minuter var två till tre timmar medan du är vaken.

Cold minskar smärta, svullnad och inflammation i skadade muskler, leder och bindväv. Det kan också bromsa blödning om en tår har inträffat.

Om din hud blir vit när den är iskallt, avbryta behandlingen omedelbart. Om du har kärlsjukdom, diabetes eller minskad känsel, prata med din läkare innan du använder is.

Kompression. Wrap benet med ett elastiskt tryckförband tills svullnaden går ner. Var noga med att inte linda benet för hårt för dig kan försämra cirkulationen.

Börja omslag i slutet längst bort från hjärtat. Lossa bandaget, om smärtan ökar, blir det område stel eller svullnad uppstår under det lindade området.

Over-the-counter smärtstillande medel, såsom ibuprofen (Alvedon, Motrin IB, andra) och paracetamol (Tylenol, andra), också kan vara till hjälp. Efter några dagar, försiktigt börja använda det skadade benet. Du bör märka en gradvis förbättring i benet förmåga att stödja din vikt och din förmåga att röra sig utan smärta.