humle

Effekt-säkerhetsklassning

Oo … Ethno eller annat bevis på effektivitet.

säkerhetsklassning

Humle är en perenn klättring vinstockar extensivt odlade i hela världen. Manliga och kvinnliga blommor är placerade på separata växter. De konformade frukter (så kallade strobiles) samlas under hösten och noggrant torkas. Humle är en medlem av Cannabaceae (marijuana) familj.

Humle har använts i århundraden för att smaksätta och bevara öl. Den bittra, aromatiska smaken av öl är främst på grund av humle innehåll. Humle extrakt också används för andra smaksättningsändamål inom livsmedelsindustrin. Hops plockare har rapporterat sedering under skörd, och humle blommor har lagts till kuddar för att lindra nervös.

Humle ofta ingår i kombination med valeriana i sömn stöd. Observationen att humle plockare upplevt sedering har föranlett utredningen. Det finns inga kliniska studier för att validera denna användning.

Östrogena effekter också observerades i utvärderingen av humle extrakt för behandling av menstruationssymptom. Det finns inga kliniska studier för att validera denna användning.

Humle bittra syror har betydande effekter på metaboliska enzymer. En omfattande utvärdering av komponenter av humle som cancer chemoprentative fann att det motiverat kliniska undersökningen eftersom det hade olika aktiviteter vid initieringen, marknadsföring och progression stadier cancer. Det finns inga kliniska studier för att validera denna användning.

Humle bittra syror har antibakteriell och svampdödande aktivitet viktigt för konserverings funktion av humle i öl.

Humle har använts som ett milt lugnande medel eller sömn stöd, med den torkade strobile ges i doser på 1,5 till 2 g. Ett utdrag kombination med valeriana, Ze 91019 (ReDormin, Ivel) har studerat vid en humle dos av 60 mg för sömnlöshet.

Kontra har ännu inte identifierats.

Information om säkerhet och effekt under graviditet och amning saknas.

Ingen väldokumenterad.

Det finns inga rapporterade biverkningar när de används med måtta.

Som en historisk mat beståndsdel, humle har “allmänt erkänd som säker” (GRAS) status av FDA. Emellertid kan användning av läkemedel mängder av humle utgör mer risk än vanliga exponeringsnivåer i livsmedelsanvändning. En bred säkerhetsmarginal för människa har extrapolerats från djurförsök. Maligna hyper reaktioner har observerats hos hundar som konsumeras kokt humle återstod.

referenser