influensaskott: särskilt viktigt om du har en hjärtsjukdom

Om du har en hjärtsjukdom, kan influensa skott minska risken för influensarelaterade komplikationer. Upptäck fördelarna med att få en influensa skott och när man ska få en.

Om du har en hjärtsjukdom, kan influensasäsongen vara en farlig tid. Komplikationer från influensa (influensa) är mer sannolikt hos personer med hjärtsjukdom. Lyckligtvis kan få en influensa skott minska risken för att fånga influensa eller utveckla komplikationer från influensa.

Även läkarna har länge rekommenderat att äldre vuxna och andra högriskgrupper får influensaskott, de är nu betona vikten av influensa skott för dem med hjärtsjukdomar också.

Varför är influensa skott viktigt för dem med hjärtsjukdomar?

Om du har en hjärtsjukdom, du löper ökad risk för komplikationer från influensa – inklusive lunginflammation, andningssvikt, hjärtinfarkt och död. Att ha influensa kan också förvärra redan existerande förhållanden, såsom hjärtsvikt, diabetes eller astma.

Är det säkert att få en influensa skott om jag har hjärtsjukdom?

Även om du får influensa trots en influensa skott, kommer du förmodligen har en mindre allvarligt fall av influensa. Om du har en hjärtsjukdom, visar viss forskning att få en influensa skott kanske minska risken för en hjärtattack eller andra kardiovaskulära händelser eller död från en kardiovaskulär händelse. Det behövs mer forskning för att bekräfta denna förmån, dock.

Det är också en bra idé att få en influensa skott om du bor med eller ta hand om någon som har hjärtsjukdomar. Sänka din risk att få influensa kommer att sänka risken för dem omkring dig.

Influensa skott är säkra för de flesta människor som har en hjärtsjukdom.

Influensavaccin är oftast injiceras genom nålen in i den övre änden. Vissa människor utvecklar kortlivade biverkningar, såsom mild arm ömhet vid injektionsstället, en lätt feber eller muskelvärk.

Influensavaccin som kan ges som nässpray (FluMist) rekommenderas inte för personer med hjärtsjukdomar. Denna typ av influensa vaccin görs med levande virus som kan utlösa influensasymptom hos vissa personer.

Tala med din läkare innan det blir en influensa skott om