kubiska och radiella tunnel syndrome: orsaker, symptom och behandling

Smärtlindring Trender

Kubiska tunnel syndrom och radiella tunnel syndrom är inte lika välbekant som deras uruppfördes relativ – karpaltunnelsyndrom – men de kan också orsaka svår smärta, domningar, stickningar, och muskelsvaghet i händer och armar.

Cirka 100 miljoner många människor i världen lider av kronisk smärta, definierad som smärta som varar längre än sex månader. Kronisk smärta kan vara lindriga eller olidlig, episodisk eller kontinuerligt, bara obekvämt eller helt oskadliggörande; Med kronisk smärta, signaler av smärta förblir aktiva i nervsystemet i månader eller år. Detta kan ta både en fysisk och känslomässig vägtull på en person, De vanligaste källorna till smärta härrör från huvudvärk, ledvärk, smärta från skador och ryggsmärtor. Andra typer av kronisk smärta …

Kubiska tunnel syndrome – även känd som ulna neurotoxiskt – orsakas av ökat tryck på ulnarnerven, som passerar nära hudens yta i området av armbågen allmänt känd som “roliga ben.” Du är mer benägna att utveckla kubiska tunnel syndrome om du

Ibland kubiska tunnel syndrom beror på onormal bentillväxt i armbågen eller från intensiv fysisk aktivitet som ökar trycket på ulnarnerven. Baseball kannor, till exempel, har en ökad risk för cubital tunnel syndrom, eftersom vridande rörelse som krävs för att kasta ett reglage kan skada känsliga ligament i armbågen.

Tidiga symtom på cubital tunnel syndrom inkluderar

Mer allvarliga symptom på cubital tunnel syndrom inkluderar

Om du har något av dessa symptom, kan din läkare kunna diagnostisera kubiska tunnel syndrome genom fysisk undersökning enbart. Han eller hon kan också beställa en nervledningsstudie och ett test som kallas elektromyografi. Elektromyografi är ett förfarande där elektroder placeras i musklerna och på huden mäta hälsa muskler och nervcellerna som kontrollerar dem, för att bekräfta diagnosen, identifiera området nervskada, och bestämma hur allvarligt tillståndet.