kvinnlig infertilitet Guide – orsaker, symptom och behandlingsalternativ

Vad är det?

De flesta par som har oskyddat sex minst två gånger per vecka kan bli gravid inom ett år. Om graviditet inte inträffar efter ett år, är mannen och kvinnan diagnosen en infertilitet problem .; Infertilitet kan bero på problem i mannen, kvinnan eller båda parter. I vissa par kan hittas ingen orsak till infertilitet. I andra par, finns mer än en orsak .; Normalt åldrande minskar en kvinnas förmåga att bli gravid. Som kvinna blir äldre,-blir ägg ägglossning-processen att bilda och frigöra en långsammare och mindre effektiv .; Åldrande börjar minska fertiliteten så tidigt som ålder 30. Graviditet är mycket låga efter ålder 44. Detta gäller även när fertilitets läkemedel används .; symtom; Den primära symptom på infertilitet är svårt att bli gravid. Olika orsaker till infertilitet kan leda till ytterligare symtom .; Något av följande problem kan orsaka infertilitet; Infrequent ägglossning. När din mens inte kommer varje månad, har du sällan ägglossning.

symptom

Den primära symptom på infertilitet är svårt att bli gravid. Olika orsaker till infertilitet kan leda till ytterligare symtom .; Något av följande problem kan orsaka infertilitet; Infrequent ägglossning. När din mens inte kommer varje månad, har du sällan ägglossning.

Diagnos

Det första steget i att diagnostisera kvinnlig infertilitet är att avgöra om ägglossningen inträffar vid förutsägbara intervall. När ett ägg frigörs, orsakar det en förskjutning i kroppens könshormoner.

Hur länge varar det?

En fertilitets utvärdering sträcker vanligtvis under flera månader. Utvärderingen kräver många tester. Vissa tester måste göras under en viss tid i menstruationscykeln.

Hur kan man förhindra detta hälsotillstånd

Du kan optimera dina chanser att bli gravid i ett antal olika sätt.

Hur man behandlar denna hälsotillstånd

Behandling beror på resultatet av din infertilitet utvärdering. Några orsaker till infertilitet har en särskild behandling. Till exempel, kan operation göras för att ta bort en fibroid tumör.

När ska besöka läkare

Tala med en läkare efter ett år av framgång försöker bli gravid. Vid det här laget, kanske du vill börja en infertilitet utvärdering.