kvinnlig infertilitet orsaker

För att bli gravid, är viktigt var och en av dessa faktorer

Att bli gravid, har varje del av den komplexa mänskliga reproduktionsprocessen att ske precis lagom. Stegen i denna process är följande

Hos kvinnor kan ett antal faktorer störa denna process vid varje steg. Kvinnlig infertilitet är orsakad av en eller flera av dessa faktorer.

Ägglossning störningar, vilket innebär att du har ägglossning sällan eller inte alls, står för infertilitet hos cirka 25 procent av alla infertila par. Dessa kan orsakas av brister i regleringen av reproduktiva hormoner från hypotalamus eller hypofysen, eller av problem i äggstocken själv.

När äggledarna skadas eller blockeras, de håller spermier från att komma till ägget eller blockera passagen av det befruktade ägget i livmodern. Orsaker till fallopian skada eller blockering rör kan innefatta

Endometrios uppstår när vävnad som normalt växer i livmodern implantat och växer på andra platser. Denna extra vävnadstillväxt – och kirurgiskt avlägsnande av det – kan orsaka ärrbildning, vilket kan hindra röret och hålla ägg och spermier från förena. Det kan också påverka slemhinnan i livmodern, störa implantation av det befruktade ägget. Villkoret verkar också påverka fertiliteten i mindre direkta sätt, till exempel skador på spermier eller ägg.

Flera livmoder- eller cervikala orsaker kan påverka fertiliteten genom att störa implantation eller ökar sannolikheten för missfall.

ägglossning störningar

I vissa fall är en orsak till infertilitet aldrig. Det är möjligt att en kombination av flera mindre faktorer i båda parter bakom dessa oförklarade fertilitetsproblem. Även om det är frustrerande att inte få ett specifikt svar, kan detta problem korrigera sig själv med tiden.

Skador på äggledarna (äggledarna infertilitet)

endometrios

Livmodern eller livmoder orsaker

oförklarlig infertilitet