kvinnliga håravfall typer: ärftligt håravfall, effluviums, och mer

Överdriven eller onormalt håravfall är känd som alopeci, och det finns flera slag. Vad alla håravfall har gemensamt, oavsett om det är hos män eller kvinnor, är ett symptom på något som har gått fel i din kropp. Ditt hår kommer att finnas kvar på huvudet där den hör hemma inte hormon obalans, sjukdom eller någon annan sjukdom inträffar. Detta villkor kan vara så enkelt som att ha en gen som gör dig mottaglig för manliga eller kvinnliga mönster skallighet eller en av de former av alopecia areata, eller det kan vara så komplicerat som en mängd sjukdomar.

Tecken på håravfall och håravfall varierar mellan män, kvinnor och barn. Emellertid kan människor i alla åldrar och kön märka mer hår samla i sin hårborste eller i duschen avloppet; Tecknen på håravfall och hår villkor hos män kan includ; Håravfall på skalbar; En vikande hairlin; En hästskoformad mönster som lämnar hjässan exponering med; Tecken på håravfall och hår förhållanden hos kvinnor kan includ; General hår gallring, särskilt på kronan o …

De två första typerna av håravfall hos kvinnor är associerade med dihydrotestosteron (DHT), ett derivat av det manliga könshormonet testosteron.

Majoriteten av kvinnor med androgen – även kallad androgen – alopeci har diffusa gallring på alla områden i hårbotten. (Män har sällan diffusa gallring utan har mer distinkta mönster av skallighet.) En del kvinnor har en kombination av två mönstertyper.

Androgen alopeci hos kvinnor är på grund av verkan av androgener, manliga hormoner som är typiskt närvarande i endast små mängder. Androgen alopeci kan orsakas av en mängd olika faktorer knutna till åtgärder av hormoner, inklusive några cystor på äggstockarna, med höga androgen index p-piller, graviditet och klimakteriet.

Precis som hos män, visas hormonet DHT att vara åtminstone delvis att skylla för miniatyrisering av hårsäckarna hos kvinnor som lider med kvinnliga mönster skallighet. Ärftlighet spelar en viktig faktor i sjukdomen.

När din kropp går igenom något traumatiskt som barn födelse, undernäring, en allvarlig infektion, större operation, eller extrem stress, kan det påverka ditt hår. Många av de 90% eller så av hår i växande (anagen) eller övergångs (catagen) faser kan faktiskt flytta på en gång i vilande (telogen) fas.