linfrö och linfröolja (Linum usitatissimum) bakgrund

Natural Standard® Patient Monograph, Copyright © 2016 (). Alla rättigheter förbehållna. Kommersiell distribution förbjudet. Denna monografi är avsedd enbart i informationssyfte, och bör inte tolkas som specifik medicinsk rådgivning. Du bör rådgöra med en kvalificerad läkare innan beslut om behandlingar och / eller hygienkrav.

Linfrö och linfröolja (eller linolja) är rika källor till essentiella fettsyror alfa-linolensyra (ALA). I kroppen är några ALA omvandlas till omega-3 fettsyror.

Lignaner är en typ av växthormon som liknar östrogen. De lignan komponenterna i linfrön (ej linfröolja) kan ha antioxidativa egenskaper och ändra östrogen aktivitet.

Som en källa till fiber, linfrö (ej linfröolja) har laxerande egenskaper. I stora doser, eller när det tas utan tillräckligt med vatten, linfrö kan orsaka tarmvred. Effekterna av linfrö på blodsockernivåerna är oklart.

Linfröolja innehåller bara ALA del av linfrö och inte fibern eller lignan komponenter. Därför kan linfröolja dela potentiella kolesterolsänkande egenskaperna hos linfrö, men inte den föreslagna laxermedel eller cancer förmågor.

Detta evidensbaserad monografi framställdes genom The Natural Standard forskningssamarbete