matstrupen ph test för halsbränna eller gerd

Matstrupen pH-test är ett öppenvården förfarande utförs för att mäta pH-värdet eller mängden av syra som strömmar in i matstrupen från magen under en 24-timmarsperiod.

Halsbränna, främst hos patienter som har haft en normal endoskopi och som har misslyckats medicinsk behandling och kan betraktas som kandidater för surger; Mindre vanliga symtom på GERD (gastroesofageal refluxsjukdom), såsom bröstsmärtor, kronisk hosta, astma, och andra halssymptom

Förfarandet används ofta för att hjälpa till att bekräfta diagnosen GERD eller för att identifiera orsaken till olika symptom, bland annat

Du äter en stor måltid, sent på natten. Du njuta av några sekunder och sedan tredjedelar, har några alltför många glas vin eller koppar kaffe, och sedan gå till sängs på en full mage. Vakna upp några timmar senare, och smärtan skriker uppåt från bröstet i halsen. Du stön: Sömn är omöjligt. Du slår äntligen över, komma ur sängen, och snubblar till medicinskåpet. Vad kan du göra för att stoppa halsbränna snabbt?

Testet kan också utföras för att utvärdera effektiviteten av aktuella behandlingar för halsbränna eller reflux. Detta test är ofta rekommenderas för dem vars symtom inte hjälpt av mediciner.

Den utrustning som används i matstrupen pH-test består av en liten sond som förs in genom näsborren och placerad nära den nedre matstrupen. Sonden är ansluten till en liten enhet (eller bildskärm) som bärs på bältet eller över axeln. En nyare, trådlös enhet kan göra att övervaka pH-värdet enklare: Istället för att behöva ha en slang placeras ner näsan i 24 timmar, kommer din läkare att placera en engångs kapsel i matstrupen med hjälp av ett endoskop. Kapseln sedan trådlöst sänder informationen till en mottagare som bärs runt midjan.

Med en enkel knapptryckning på bildskärmen, kommer det spela in följande information

En sjuksköterska kommer att granska övervakningsinstruktioner med dig.

Var försiktig med bildskärmen och förvara den torrt hela tiden.

Inte äta eller dricka för fyra till sex timmar innan matstrupen pH-test.

Tala om för din läkare om du är gravid, har en lunga eller hjärtproblem eller andra sjukdomar, eller är allergisk mot några mediciner.

Det finns flera läkemedel som kan påverka resultatet av en matstrupen pH-test. Dessa inkluderar