misshandel: fysiskt våld, känslomässiga övergrepp, och mer

Alla blir arg från tid till annan. Ilska och argument är normala delar av sunda relationer. Men ilska som leder till hot, slå, eller skadar någon är inte normalt eller hälsosamt. Detta är en form av missbruk. Fysiska, verbala eller sexuella övergrepp är inte okej i någon relation. När det sker mellan makar eller partner eller i en dating relation, kallas det misshandel.

Förutom våld mellan sexualpartner

Våld i hemmet kan hända vem som helst, i alla åldrar, oavsett vilken ras eller religion människor, oavsett vad deras utbildningsnivå är eller hur mycket pengar de gör. Både män och kvinnor upplever våld i hemmet. Det är en vanlig form av våldsamt beteende och är ett stort problem i USA.

Har din partner

Om någon av dessa saker händer, måste du få hjälp. Det är viktigt att veta att du inte är ensam. Hur din partner agerar är inte ditt fel. Det finns ingen ursäkt för våld i hemmet. Hjälp är tillgänglig.

Tonåringar kan uppleva sex missbruk; Äldre vuxna kan vara mål för både misshandel och övergrepp mot äldre.

Genera dig med put-downs, Titta på dig eller agera på ett sätt som skrämmer dig; Kontrollera vad du gör, som du ser eller prata med, eller om du går; Stoppa dig från att se dina vänner eller familjemedlemmar; Ta dina pengar eller lönecheckar, gör du ber om pengar, eller vägra att ge dig pengar; Gör alla beslut; Vet du att du är en dålig förälder eller hotar att ta bort eller skada dina barn; Hindra dig från att arbeta eller gå i skolan; Lagen som missbruket är ingen big deal eller är ditt fel, eller till och med neka att göra det; Förstöra din egendom eller hotar att döda ditt husdjur; Skrämma dig med pistoler, knivar eller andra vapen; Shove dig, slå dig, du kvävs, eller slå dig; Hotar att begå självmord; Hotar att döda dig; Hindra dig från att använda preventivmedel eller skydda dig mot sexuellt överförbara infektioner (STI) / HIV?