motion: en drogfri metod för att sänka högt blodtryck

Ibland är det bäst att kolla med din läkare innan du hoppar in ett träningsprogram, speciellt om

Om du tar någon medicin regelbundet, fråga din läkare om att utöva kommer att få det att fungera annorlunda eller ändra dess biverkningar – eller om din medicinering kommer att påverka hur din kropp reagerar på träning.

För att minska risken för skador när du tränar, börja långsamt. Kom ihåg att värma upp innan du tränar och svalna efteråt. Bygga upp intensiteten i din träning gradvis.

När du behöver din läkare OK

Sluta träna och omedelbart söka läkarvård om du upplever några varningssignaler under träning, inklusive

Förvara det säkert

Det enda sättet att upptäcka högt blodtryck är att hålla koll på ditt blodtryck avläsningar. Har ditt blodtryck kontrolleras vid varje läkarbesök, eller använda ett hem blodtrycksmätare.

Om du redan har högt blodtryck, kan övervakning av hemmet låta dig veta om din träningsrutin hjälper till att sänka blodtrycket, och kan göra det så att du inte behöver besöka din läkare för att få ditt blodtryck kontrolleras ofta. Hem blodtrycksmätning är inte en ersättning för besök på din läkare, och hem blodtrycksmätare kan ha vissa begränsningar.

Om du väljer att övervaka ditt blodtryck hemma, får du den mest exakta avläsningar om du kontrollera ditt blodtryck innan du tränar.

Övervaka dina framsteg