proteser: typer (partiella och kompletta), kostnader, städning med mera

Oral Health Trends

En protes är en löstagbar ersättning för saknade tänder och omgivande vävnader. Två typer av proteser är tillgängliga – fullständiga och partiella proteser. Kompletta proteser används när alla tänder saknas, medan partiella proteser används när vissa naturliga tänder kvar.

Se före- och efterbilder av Cosmetic Dentistry

Kompletta proteser kan vara antingen “konventionell” eller “omedelbar”. Tillverkad efter tänderna har tagits bort och tandköttet har börjat läka, är en konventionell protes klar för placering i munnen om åtta till tolv veckor efter det att tänderna har tagits bort.

Till skillnad från konventionella proteser, är omedelbara tandprotes görs i förväg och kan placeras så snart som tänderna avlägsnas. Som ett resultat, inte bäraren inte vara utan tänder under läkningsperioden. Men ben och tandkött krympa med tiden, särskilt under läkningsperioden efter tand bort. Därför är en nackdel med omedelbar proteser jämfört med konventionella proteser är att de kräver flera justeringar för att passa ordentligt under läkningsprocessen och i allmänhet bör endast ses som en tillfällig lösning tills konventionella proteser kan göras.

En borttagbar partiell protes eller bro består vanligen av tandersättningar bundna till en rosa eller gum-färgad plast bas, som ibland är ansluten med metall ram som håller protesen på plats i munnen. Partiella proteser används när en eller flera naturliga tänder kvar i över- eller underkäken. En fast bro ersätter en eller flera tänder genom att placera kronor på tänderna på vardera sidan av utrymmet och fästa konstgjorda tänder för dem. Denna “brygga” är sedan cementerad på plats. Inte bara en partiell protes fylla i de utrymmen som skapats av saknade tänder, hindrar det andra tänder från att ändra position. En precisions partiell protes är avtagbar och har interna bilagor snarare än spännen som fäster till intilliggande kronor. Detta är en mer naturlig utseende apparaten.

Ja, kan tandimplantat kan användas för att stödja cementerade broar, vilket eliminerar behovet av en protes. Kostnaden är vanligen större, men implantaten och broar liknar närmare känslan av riktiga tänder. Tandimplantat blir alternativet till proteser, men inte alla är en kandidat för implantat. Rådgör med din tandläkare om råd.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010