skrapning (D & c) för postmenopausal blödning

Skrapning (D & C) är ett kirurgiskt ingrepp som används för att lokalisera och behandla orsaken till plötslig, kraftig blödning. Det görs genom att passera en liten instrument som kallas en kyrett genom slidan in i livmodern och skrapning av livmoderslemhinnan.

Återhämtningsperioden efter D & C är kort, och de flesta kvinnor kan återgå till normala aktiviteter inom en till två dagar.

Under återhämtningsperioden

Skrapning (D & C) används för att diagnostisera och behandla blödningsproblem. Den används för att styra plötslig, kraftig vaginal blödning som orsakar kraftig blodförlust (hypovolemi) eller ett lågt antal röda blodkroppar (anemi). D & C är det snabbaste sättet att stoppa pågående blödning i livmodern.

D & C är en metod som används för att få ett vävnadsprov för att testa. Till exempel är en postmenopausal kvinna som har vaginal blödning vanligen testas för skyltar av endometriecancer.

Upprepning. Plötslig, kraftig blödning kan stanna för en tid. Men kraftig blödning återgår vanligtvis efter D & C.

Mild bäcken kramper kan uppträda under några timmar; En lätt flytningar kan förekomma; Samlag, douching, och användningen av tamponger är vanligtvis inte tillåtet i 2 veckor; Din nästa menstruation kan vara tidig eller sen.

Komplikationer från en D & C är sällsynta men inkluderar

Onormal vaginal blödning som inte orsakas av cancer kan naturligtvis sluta efter klimakteriet.

D & C kan behövas för att diagnostisera endometrial cancer och för att styra vaginal blödning som orsakar anemi.

D & C vanligtvis tillfälligt stannar rikliga menstruationer; En biopsi av livmodervävnad kan erhållas för diagnos och för att eliminera andra möjliga orsaker till rikliga menstruationer; Små myom kan tas bort.

Sjukhuset eller kirurgi center kan skicka instruktioner om hur man får redo för din operation eller en sjuksköterska kan ringa dig med instruktioner innan operationen dig.

Direkt efter operationen kommer du att tas till en återhämtning område där sjuksköterskor tar hand om och observera dig. Du kommer sannolikt stanna i återställningsområdet för en till fyra timmar, och då du kommer att gå hem. Utöver eventuella särskilda instruktioner från din läkare, kommer din sköterska förklara information som hjälper dig under din återhämtning. Du kommer förmodligen att gå hem med ett ark av skötselråd inklusive vem du ska kontakta om ett problem uppstår.

Slutföra operationen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förbereda för denna operation.

Sarah Marshall, MD – Familje Medicin; Ross Berkowitz, MD – obstetrik och gynekologi

12 Mars 2014

Infektion; Punktering (perforation) i livmoderväggen; Tung vaginal blödning (blödning); Ärrbildning i slemhinnan i livmodern. Detta kan göra det svårt att bli gravid. Ärrbildning kan också göra det svårt för moderkakan att fästa på insidan av livmodern.