snabba sätt att göra över resterna

1. Tortillas: Möjligheterna för dessa latinska häftklamrar är oändliga. Rulla upp en combo av gårdagens grillad kyckling, en skopa av kokt ris och vissa konserverade svarta bönor för att göra burritos, för beef fajitas, skär upp överblivna grytstek, och blanda det med sautérade paprika och lök. Och för allt-men-det-diskbänks nachos, göra hemlagad marker genom mikrovågsugnen mjöl eller majstortillas: Skär varje tortilla i 6 stycken. Ordna i ett lager mellan torra pappershanddukar, laga mat på hög 1 minut.

2. Färdiga pizzabottnar: Keep ’em i frysen, och skapa ursprungliga pizzor med allt från stekt kalkon till extra köttfärs från den familjen storlek paket. Eller kasta tillsammans bröd sallad med en bakad, kubik skorpa, rostade grönsaker och en skvätt dressing.

3. Broth: soppa kommer tillsammans i en blixt med kyckling eller grönsaksbuljong plus kväll rispilaf och frysta grönsaker. Eller slänga ihop en snabb “risotto” med en kopp rå ris, 4 koppar buljong och överblivna grönsaker.

4. Ägg: Dessa otroligt mångsidiga protein paket kan förvandla en entree extra i en bländande frittata, omelett, eller quiche. Förvränga några med några kokt ris och andra akten räkor, och du behöver inte lämna hemmet för kinesiska takeout.

5. Sallad: Trans gårdagens kyckling i en god sallad med ett huvud av romaine, skivat äpple, vissa rostade nötter och en duggregn av din favorit dressing. Hålla greenerna färskt genom att linda dem i en fuktig pappershandduk och lagring i en öppen plastpåse i kylskåpet.

6. Konserverade tomater: Ingenting kommer i mer praktiskt vid måltiderna. Tänk rött ris eller gumbo, eller moderniseras dagsgamla pasta med en snabb tomatsås.

7. Ramen nudlar: Perfekt för en upptagen weeknight, dessa rutor av nudel koka upp på bara några minuter, och du kan använda så mycket eller så lite av aromen paket som du vill. För en välsmakande soppa, lägga tunna skivor av överblivna kokt fläsk tillsammans med en handfull varje snö ärter och strimlad morot. Eller koka nudlarna separat, sedan saute med planteras för en enkel lo mein.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa