tidig pubertet: orsaker och konsekvenser av för tidig pubertet

För en förälder, upptäcker att ditt barn går in i puberteten tidigt kan vara alarmerande. Varför är det som händer? Kan ditt barn verkligen hantera effekterna – både fysiskt och psykiskt?

Hur skyddar jag mitt barn “Det är nr 1 fråge föräldrar har när det gäller svininfluensa,? För att vägleda föräldrar vände sig till tre barnläkare för att få svar på vanliga frågor om svininfluensa Är vissa barn större risk än andra.? ska du ta dina barn ur skolan om det finns fall av svininfluensa i din stad vilka är symptomen på svininfluensa hos barn,? Här är vad de hade att säga.

Puberteten börjar i genomsnitt hos flickor mellan åldrarna 8 and13 och i pojkar mellan åldrarna 9 och 14.

Läkare diagnostisera tidig pubertet när denna normala processen börjar tidigt och fortsätter att utvecklas genom tillväxt sprutar och ben mognad, vanligen av skäl som vi inte förstår. Flickor som visar tydliga tecken på pubertet och dess utveckling före 7 års ålder och pojkar före ålder 9 anses brådmogen. Om ett av 5000 barn påverkas.

Det finns två typer av tidig pubertet, centrala och perifera.

Det finns andra villkor som skulle kunna se ut tidig pubertet till föräldrar – och ibland till och med barnläkare – men inte.

Många experter säger att, i genomsnitt, är puberteten börjar tidigare i USA än det gjorde i det förflutna. Den genomsnittliga åldern för menstruation har stannat ungefär densamma. Ändå studier tyder på att tidiga tecken – som bröstutveckling – händer ett år tidigare än de gjorde årtionden sedan.