träna med typ 2-diabetes

diabetes Trender

Träning kan göra fler saker för dig än du tror, ​​om du har diabetes.

Du har förmodligen redan vet att det är bra för hjärtat, och att det kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Men visste du att det kommer att sänka dina blodsockernivåer genom att locka kroppen att använda insulin mer effektivt? Det kan också hjälpa dig behöver mindre medicin, insulin eller andra terapier.

Med tiden kan det hjälpa din A1C nivå, vilket speglar blodsockerkontrollen under de senaste 3 månaderna. Dessutom gör övning du mindre risk att få hjärtsjukdomar, och det kan hjälpa dig att gå ner i vikt när den kombineras med bantning.

Börja med dessa 7 enkla strategier

10 Muscle Flyttar att hjälpa Tame Diabetes

Läkaren kommer att se till att du är redo för vad du vill göra. Bara några saker, som att lyfta tunga vikter, kan vara farlig om diabetes har skadat blodkärlen i ögonen, eller om du har grå starr eller glaukom. Och om du har diabetesrelaterad nervskada i fötterna, kan du behöva välja aktiviteter som inte sätter för mycket press på fötterna. Det kommer fortfarande att finnas gott om saker du kan göra. Din läkare ska kunna ge dig råd om vad du kan göra, och kan också rekommendera att ta en övning stresstest.

Du kan i allmänhet göra bara om någon typ av träning du när du har diabetes. Promenader, jogging, cykling, simning och andra hjärt aktiviteter är bra för anlagda bränder kalorier och få ditt hjärta att pumpa. Ditt mål: Bygg upp till åtminstone 150 minuter per vecka av måttlig aerob aktivitet.

Med hjälp av vikter eller arbetar med motstånd band hjälper till att bygga muskler. Mer muskelaktivitet ökar också din ämnesomsättning, så att du bränner mer kalorier under dagen och natten, även efter träningen.

Var noga med att fråga din läkare om hur någon medicin du tar kan påverka dig under träning. Vissa läkemedel kan göra ditt blodsocker sjunker för lågt, orsakar yrsel, svimning, eller beslag. Enkla steg, såsom att testa ditt blodsocker innan du träna och äta ett mellanmål om din nivå är under 100, kan hjälpa en hel del. Du kanske också vill behålla vissa saft eller druvsockertabletter till hands för en snabb ökning om din socker inte falla oväntat. Om du tar insulin eller andra mediciner, fråga din läkare om du behöver justera dem på dagar du tränar eller bara innan du går till gymmet.