utöva rutin: lägga till några kul att din samma gamla träning

Av Jay Williams, Ph.D.

Med ett nytt år kommer nya medicinska beslut, men det är svårt att hålla sig motiverad att göra samma gamla pass (gäspning). Lägga till en rolig variant på din favorit övningar eller sätta en ny prägel på förra årets rekvisita kan vara just den utmaning som du behöver för att ladda din trött rutin så att du kan komma igång med din nya träningsmål.

hantlar

Jag är inte säker på om dig, men för mig det finns tillfällen när man går på en promenad bara inte klippa det. Ange vägda handskar. Använda lätt vägt handskar (eller hantlar) medan promenader, krypa armarna handflatan uppåt mot dig för att göra biceps. Eller helt enkelt pumpa armarna intill sidorna för att stärka och toning. Hålla vikten på ett säkert och lågt antal. (Tre pounds är idealisk för de flesta människor.)

Running Spel

Lägg till lite kul att din körning genom att införa intervall spel. Intervallträning var på modet i 2013, och i enlighet med College of Sports Medicine, det kommer inte någonstans i 2014. Fartlek (Svenska för “speed play”) är inte bara en mycket rolig ord att säga, men också en strategi som används av konkurrenskraftiga löpare att förbättra snabbhet och uthållighet. Försök att köra korta sträckor eller shorts mängder av tid på en hög intensitet, följt av en återhämtningstid på en låg intensitet (t ex en rask promenad) i ungefär fem minuter och upprepa. Detta är särskilt kul när man kör med vänner eller en partner.

Slå upp din pool Rutin

Simning är en stor och mycket meditativ träning, men det kan få repetitiva. Nästa gång du gör en pool träningspass, blanda upp det och stå i den grunda körfält. Gör bakåt hög knä körningar och sido hasar / vinrankor är ett bra sätt att arbeta din kärna och lår utan att belasta lederna. Försök att dra armarna genom vattnet som du kör för att skapa mer motstånd och tona dina armar när du ändå håller på.

Resistance Band

Band är ett bra verktyg att använda för stabilisering. Prova omslag ett runt styret av ett löpband när du går uppför eller en cross-trainer som du lägger det mesta av din vikt på hälarna. Håller på att bandet i stället för styret kommer att engagera din kärna stabiliserande muskler samt stärka dina armar.

Gott nytt år!

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …