värme slag

Värmeslag är ett tillstånd där symtomen kan innefatta kraftig svettning och en snabb puls, ett resultat av din kropp överhettning. Det är en av tre värmerelaterade syndrom, med värme kramper är den mildaste och värmeslag är den allvarligaste.

Orsaker till värmeslag exponering för höga temperaturer, särskilt när de kombineras med hög luftfuktighet, och ansträngande fysisk aktivitet. Utan snabb behandling, kan värmeslag leda till värmeslag, en livshotande tillstånd. Lyckligtvis är värmeslag förebyggas.

Tecken och symtom på värmeslag kan utvecklas plötsligt eller över tiden, speciellt med långa perioder av träning. Möjliga värmeslag tecken och symtom

Om du tror att du upplever värmeslag

Kontakta din läkare om dina symptom förvärras eller om de inte förbättras inom en timme. Omedelbart söka läkarvård om kroppstemperaturen når 104 F (40 C) eller högre.

När ska en läkare

Din kropp värme i kombination med miljö värme resulterar i vad som kallas din kärntemperatur – kroppens inre temperatur. Din kropp behöver för att reglera värmen förstärkning (och, i kallt väder, värmeförlust) från omgivningen för att upprätthålla en kärntemperatur som är normalt cirka 98,6 F (37 ° C).

Din kropp underlåtenhet att kyla sig själv

I varmt väder, kyler kroppen själv främst genom att svettas. Avdunstning av din svett reglerar kroppstemperaturen. Men när du tränar ihärdigt eller på annat sätt överanstränger i varmt, fuktigt väder, är din kropp mindre kunna kyla sig effektivt.

Som ett resultat, kan din kropp utvecklar värme kramper, den mildaste formen av värmerelaterade sjukdomar. Tecken och symtom på värmekramper inkluderar vanligen kraftig svettning, trötthet, törst och muskelkramper. Snabb behandling vanligtvis förhindrar värme kramper från att fortskrida till värmeslag.

Du kan oftast behandla värme kramper genom att dricka vätskor eller sportdrycker som innehåller elektrolyter (Gatorade, Powerade, andra), att komma in svalare temperaturer, såsom en luftkonditionerade eller skuggig plats, och vila.

Förutom varmt väder och ansträngande aktivitet, andra orsaker till värmeslag innefattar

andra orsaker

Vem som helst kan utveckla värmeslag, men vissa faktorer som ökar din känslighet för värme. De inkluderar

Obehandlad, värmeslag kan leda till värmeslag, en livshotande tillstånd som uppstår när kroppstemperaturen når 104 F (40 C) eller högre. Värmeslag kräver omedelbar läkarvård för att förhindra permanenta skador på hjärnan och andra vitala organ som kan leda till döden.

Om du behöver medicinsk uppmärksamhet på grund av värmeslag, kan det vara uppenbart för medicinsk personal att du har värmeslag, eller de kan ta din temperatur för att bekräfta diagnosen och utesluta värmeslag. Om din läkare misstänker att ditt värmeslag kan ha utvecklats till värmeslag, kan du behöva ytterligare tester, inklusive

I de flesta fall kan du behandla värmeslag själv genom att göra följande

Om du inte börjar må bättre inom en timme för att använda dessa behandlingsåtgärder, sök genast läkarvård. Du kan få intravenös (IV) vätskor för att hjälpa dig rehydrera. Djupdykning i kallt vatten, imma huden, placera dig själv framför fans, eller med hjälp av kallt eller is förpackningar och kylning filtar är några av de tekniker som kan användas för att få ner din kroppstemperatur.

Du kan ta ett antal försiktighetsåtgärder för att förhindra värmeslag och andra värmerelaterade sjukdomar. När temperaturen stiger, kom ihåg att

Det är bäst att inte utöva eller göra något ansträngande aktivitet i varmt väder, men om du måste följa samma försiktighetsåtgärder och vila ofta i en sval plats. Ta pauser och fylla dina vätskor under den tiden kommer att hjälpa kroppen att reglera din temperatur.

Besök din läkare